• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL YÖNETİMLER
  3. Borçsuz ve Üreten Belediye Olacağız
YEREL YÖNETİMLER
Yayınlanma: 11 Eylül 2024 - 20:57

Borçsuz ve Üreten Belediye Olacağız

Göreve geldikten 1 hafta sonra belediyedeki işleyişini çözdüğünü ve hesabı kitabı önüne koyduğunu kaydeden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Hesap adamıyım. Hamdolsun kasamızı düzlüğe çıkardık. Üreten, borçsuz ve sosyal belediyecilikte öne çıkan bir belediye olacağız" dedi.

YEREL YÖNETİMLER
11 Eylül 2024 - 20:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Borçsuz ve Üreten Belediye Olacağız
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, HHALK Gazetesi'nin sabah kahvaltısı konuğu oldu. İhsan Kurnaz, göreve geldikleri 5,5 aylık dönemi değerlendirdi. Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'la sohbet gerçekleştiren Başkan Kurnaz, göreve geldiğimde 830 milyon TL'lik borç vardı.

Çekler, maliye, SGK, esnaf gibi yapılandırılmış ya da açık hesap bırakılmış yakın borçları 'tasarruf politikası' uygulayarak ödediklerini ve belediyenin önünü açtıklarını kaydeden İhsan Kurnaz, "Bir belediye başkanı mühendis, mimar, şehir plancısı olmalı sözüne katılmıyorum. Önce ekonomiyi bilmesi lazım. Ben mali müşavirim. Parayı kullanmayı, ekonomiyi bilirim. Hesap adamıyım" dedi.

BANKAMATİKÇİLERİ GÖNDERDİM

Göreve geldiklerinde 1 haftada belediyenin işleyişini çözdüğünü, hesabı kitabı önüne koyduğunu sözlerine ekleyen İhsan Kurnaz, "Hamdolsun kasamızı düzlüğe çıkardık. Ama yapacak daha çok işimiz var. Belediyenin hantal bir yapısı var, onu aşmaya çalışıyorum. 1,100 küsür çalışan var, maalesef kalifiye, liyakatli bulmakta zorlanmıyorum. Bankamatikçileri gönderdim. Göreve gelince çağrı yaptım, 'herkesi belediyede göreceğim' diye. Baktım ki; 'sigortası, maaşı ödeniyor, kendisi yok.' Hemen tespit ettik, çıkardık. Yönetim ekibimi kurdum ama bazı bölümlerde eksiğimiz var, tamamlayacağız" sözlerini kaydetti.

GÖREV SÜREMİZCE SİYASET OLMAYACAK

İlkadım Belediyesi'nin 'üreten, borçsuz ve sosyal belediyecilikte' öne çıkan ancak en önemlisi "tertemiz olacak" diyen İhsan Kurnaz, sözlerine şöyle devam etti; "İlk zamanlar şehirde bir kirlilik söz konusuydu. Ekibi topladım, 'temizleyeceğiz, pırıl pırıl istiyorum' dedim. Muhtarlarla toplandık. Derebahçe Mahallesi Muhtarı dedi ki; 'Burası muhalefet bölge, iktidara oy çıkmaz ama 10 yıldır ilk defa sokaklarımızda çalışma oldu' teşekkür etti. Bizim görev süremizce siyaset olmayacak. Oradan bana oy çıktı, çıkmadı bakmam. İlkadım'da kent merkezinde tüm kaldırım, yol, yama çalışmaları tamamlıyoruz. Sonra kırsala çıkacağız. Biz kentin merkeziyiz, İlkadım'ı temiz, aydınlık görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İLKADIM'IN GÜNDÜZ NÜFUSU 600 BİN

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Günde 600 bin nüfusa hizmet ediyoruz. Şehrin gündüz saatlerinde en kalabalık nüfusuna sahibiz. Dolayısıyla yaptığımız temizlikte gözükmüyor (gülümseyerek), beklentiler değişiyor. Ama dediğimiz gibi her zaman vatandaşların temel ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre çalışmaları, hizmetleri planlıyoruz. Sağolsun hemşehrilerimiz de bize gösterdikleri samimiyetle çalışma azmimize güç katıyor. Halka hizmette güven önemli. Yerelde hizmetlerin sağlıklı yürütülebilmesi için çok halkla temas etmek gerekiyor. Hizmetlerimizde vatandaşlarımızın taleplerini ve beklentilerini dikkate almak zorundayız" diye kaydetti.

İŞGALLERE KARŞI 'SARI ÇİZGİ'

Başkan Kurnaz, "İlkadım'da sokak işgallerine karşı ciddi yaptırımlar ve düzenlemeler yapıyoruz. 110 cm'lik sarı çizgi uygulaması başlattık. Kaldırımda, sokakta yol ortasında işgallere müdahale edeceğiz. Esnafımız kızacak bizlere ama şikayetler çok fazla. Oyun salonları ve kahvehanelerde dışarıda saat 23.00'dan sonra taşlı oyunlara müdahale etmek zorunda kalacağız. Esnafımız da bize yardımcı olması lazım. Ev yaşamı olan sokaklarda gece 1'e, 2'ye kadar taşlı oyunlar, müzik ve gürültü var. Ev halkı da 'hastam, çocuğum okula gidecek, uyuyamıyor' diyor, zabıtaya şikayet ediyor. Ne yapmamız lazım? Mecburuz, düzenlemeler getireceğiz" sözlerini kullandı.

İlkadım Belediye Başkan İhsan Kurnaz, Mecidiye, Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Caddesi'nde çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.

ÇOCUK KENT PROJEMİZ HAZIR

Kışla Mahallesi'nde çocuklara yönelik yaşama alanı oluşturacaklarını belirten Başkan Kurnaz, "Çocuk Kent ismini verdik. Çevre il ve ilçelerden yoğun insan akışı bekliyoruz. Yeni tramvay hattı da bu merkezden geçecek. Ulaşımı kolay olacak. Ayrıca Huzur Konağı, misafirhane hizmetlerimiz devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler geliştiriyoruz. Hasta yakınlarına Refakatçi Evi'nin açacağız, yarısını da şehir dışından gelen misafirlere yönelik 'Misafirhane' yapacağız. SBB ile koordineli olarak Gündüz Yaşlı Bakım Merkezi, yaşlı hastalara yönelik yine Evde Özel Bakım Hizmeti'nin sağlanacağı projenin hazırlıklarını yaptık. Yaşlı vatandaşların sosyalleşmesi, günlük olarak ücretsiz yemek ve çay hizmetinden faydalanmalarına yönelik tesis olacak. Aile hasta annesi-babasını gün içinde bize teslim edebilecek" dedi.

İlkadım Belediyesi'nin sosyal tesislerine değinen İhsan Kurnaz, "Ihlamur Kafe bizim gözbebeğimiz. Kale Kafe'yi Huzur Konağı'na çevirdik. İlkadım'ın en gözde mekanlarından Gazi Park'ta da çalışmamız olacak. Kafe alanını büyüteceğiz, restoran tarzı tesise dönüştüreceğiz. Bununla ilgili de proje üstünde çalışıyoruz" sözlerini kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPACAĞIZ

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüme dikkat çekerek net konuştu. İhsan Kurnaz, şöyle konuştu; "Bakanlık, Samsun Büyükşehir Belediyesi olmadan bu iş olmaz. Koordineli olarak kentsel dönüşümü gerçekleştirmekte kararlıyız. Geçtiğimiz günlerde Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız ve Samsun Milletvekilimiz Mehmet Muş, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan ile birlikte minibüse bindik, kentsel dönüşüm bekleyen mahalleleri gezdik. Dar sokaklarda minibüs dönemedi. Üst kesimlerdeki yaşanan plansız yapılaşmayı konuştuk. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum da İlkadım'ı yakından biliyor. Dediğim gibi kararlıyız, Allah korusun şiddetli depremde çok acı çekeriz. Acilen dönüşüme başlamalıyız."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İlkadım Belediyesi'nin Mali Sorunu Kalmadı
İlkadım Belediyesi'nin Mali Sorunu Kalmadı
Atakum Personeline Promosyon Müjdesi
Atakum Personeline Promosyon Müjdesi
Can Sofrası'nın Menüsü Beğenildi
Can Sofrası'nın Menüsü Beğenildi
İlkadım'da Kentsel Dönüşümün Önünde Engel Yok!
İlkadım'da Kentsel Dönüşümün Önünde Engel Yok!
Son Haberler
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: Çin’de Bürokrasi İşleri Ağır Yürüyor!
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: Çin’de Bürokrasi İşleri...
CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel hakkında ne dedi?
CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel hakkında ne dedi?
Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Kesinlikle Darp Olayı Yaşanmadı
Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Kesinlikle Darp Olayı Yaşanmadı
İlkadım Esnafına Bayrak Dağıtıldı
İlkadım Esnafına Bayrak Dağıtıldı
Havza’da Cadde Üstü Parka 40 Dakika Sınırı Getirildi
Havza’da Cadde Üstü Parka 40 Dakika Sınırı Getirildi
Samsun'da Ekmeğe 10 Gram Eklendi!
Samsun'da Ekmeğe 10 Gram Eklendi!

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.