İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; son günlerde tıbbi cihaz sektörünün yaşadığı mali krizi ve buna buna bağlı olarak sağlık sektöründe durma noktasına gelen ameliyatları TBMM gündemine taşıdı.
Tıbbi cihaz sektörünün kamu ve üniversite hastanelerinden vadesi geçmiş 9 milyar TL?ye yakın alacağı olduğunu belirten Bedri Yaşar; yaşanan tahsilat sorunu nedeniyle bu firmaların kapanma durumu ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.
Yüzde 85?i ithalata dayalı olan tıbbi cihaz sektöründe; yüksek döviz kuru nedeniyle firmaların sermayelerinin ciddi oranda eridiğini söyleyen Bedri Yaşar, firmaların artan döviz kuru nedeniyle maliyetlerinin de %50 oranında arttığını vurguladı.
Bedri Yaşar; kendi bölgesi olan Samsun?un Türkiye'de önemli medikal üretim noktalarından bir tanesi olduğunu belirterek bu bölgedeki firmaların da bir taraftan tahsilat için uğraşırken; diğer taraftan malzeme almak için sürekli artan döviz kuru ile mücadele ettiklerini söyledi.
Bedri Yaşar tedarik sorununa bağlı olarak sağlıkta bizi bekleyen büyük krize dikkat çekmek için şu açıklamada bulundu:
?Tıbbi cihaz firmaları alacaklarını tahsil edemedi. Diğer taraftan döviz nedeniyle maliyetleri arttı. Alacağını tahsil edemeyen tıbbi cihaz sektörü batma noktasına geldi. Malzeme satışlarını askıya aldı. Bu da hastanelerdeki malzeme stoklarını eritti. Hastanelerdeki ameliyatları durdurdu! Malzeme sıkıntısı yaşayan kamu ve üniversite hastanelerinde ortopedi, beyin, kalp, plastik cerrahi gibi hayati önem taşıyan ameliyatlar yapılamaz hale geldi. Halkın sağlığı riske girdi. Halkın sağlığı ile oynanmamalıdır. Bunun için tıbbi cihaz sektörünün sorunları derhal giderilmelidir.?
Bedri Yaşar: Tıbbi Cihaz Sektörü Hastanelerden Vadesi Geçmiş Alacaklarını Alamıyor
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; son günlerde tıbbi cihaz sektörünün yaşadığı mali krizi ve buna buna bağlı olarak sağlık sektöründe durma noktasına gelen ameliyatları TBMM gündemine taşıdı
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun'da Zafer Partisi'nden açılım sürecine suç duyurusu! Alperen Carus'tan sert açıklama
Yavuz Ağıralioğlu'ndan Samsun'da İktidara Sert Eleştiri: Vatandaşı Nakde Çevirmeyi Keşfettiler
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli itirafı
İYİ Parti Samsun Milkletvekili Erhan Usta'dan parti değiştirme iddialarına son nokta!
Yeni Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ mazbatasını aldı! İlk hedefini açıkladı