İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'ın resmi gazete yayınlanmasının ardından yayımlanan listede Samsun'un Ladik ve 19 Mayıs ilçelerinin olmayışına tepki gösterdi.
"Devlet desteğinden (teşvik) yararlanacak 8 ilçemiz için verilen bu güzel kararda neden 19 Mayıs ve Ladik gibi geliştirilmesi gereken ilçelerimiz yer almadı?" diyerek teşvik alacak ilçe belirlemeleri ile ilgili açıklama yapan Yaşar, "Yıllardır 'teşvikten bir türlü yararlandırılmayan Samsunumuzun Kavak, Havza, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık ilçelerine teşvik verilecek olması bizim için de sevindiricidir. Ancak en az bu ilçelerimiz kadar gelişip-büyümede devlet desteğine ihtiyacı olan Ladik ve 19 Mayıs İlçelerimizin de bu kapsama alınması gerekiyordu. Değerlendirmeyi neye göre yaptıklarını bilemiyoruz; ama Devlet evlat ayırmaz" diye konuştu.
"BU İLÇELER SİZE DESTEK VERDİ, ŞİMDİ SIRA SİZDE"
Teşvik kapsamının dışında bırakılan Ladik ve 19 Mayıs İlçelerinin 31 Mart Yerel Seçimlerinde iktidara verdiği desteği hatırlatan Bedri Yaşar, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Bu ilçelerimizin de en az teşvik kapsamına aldığınız ilçelerimiz kadar devlet desteğine olan ihtiyacı aşikârdır. Ve bu ilçelerimizin 31 Mart seçimlerinde size verdiği destek de aşikârdır. Ladik yüzde 62, 19 Mayıs yüzde 64... Kararın yanlışının, talebin öneminin ve verilen desteğin farkına varmalarını umuyor, "Şimdi sahip çıkma sırası sizde" diyoruz."
Siyaset
Bedri Yaşar, Ladik ve 19 Mayıs'a Sahip Çıktı
Hazır
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'ın resmi gazete yayınlanmasının ardından yayımlanan listede Samsun'un La
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Atakum Belediyesi'ni Kim Kazanır?
Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Emekli Albay Murat Eryılmaz: Bu Ülkeye Borçluyum
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Gülay Deveci: Gür ve Güçlü Sesle Türk Kadınını Temsil Edeceğim
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
Türk Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu: Beni Linç Edeceklerdi
Samsunlu Genç İş İnsanı Sefa Aşar CHP'den İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Oldu
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Kent Haberleri
"Senin Yaptığını Çorumlu Yapmaz" Sözü Bakın Nasıl Ortaya Çıkmış!
04.08.2023
Asayiş
Araçtakiler Hüsame'nin Vurulacağını Biliyordu
30.03.2021
Siyaset
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Atakum Belediyesi'ni Kim Kazanır?
13.10.2023
Ekonomi