• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Bedri Yaşar: Gülsan'da Kanayan Yaraya Çözüm Bulun
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 03 Mart 2021 - 22:26

Bedri Yaşar: Gülsan'da Kanayan Yaraya Çözüm Bulun

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Gülsan Sanayi Sitesi'nden Toybelen’e taşınacak olan dükkan fiyatlarının çok yüksek olduğunu, esnafın açıklanan fiyatlarla dükka

KENT HABERLERİ
03 Mart 2021 - 22:26
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Bedri Yaşar: Gülsan'da Kanayan Yaraya Çözüm Bulun
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Gülsan Sanayi Sitesi'nden Toybelen’e taşınacak olan dükkan fiyatlarının çok yüksek olduğunu, esnafın açıklanan fiyatlarla dükkan alma şansı olmadığını vurguladı.

Bedri Yaşar, “Samsun’da bundan 50 sene önce kurulan, o yıllarda konum olarak uygun olan fakat şimdi şehrin merkezinde kalan Gülsan Sanayi Sitesi var. Şimdi şehrin içinde kaldığı için devlet Gülsan Sanayi Sitesi'nin Toybelen’e nakledilmesini uygun görüyor. Buna kimsenin itirazı yok. Ama şimdi, esnafların orada bir ticaretleri var; burayla ilgili, devletin kamulaştırırken bir değer tespiti var. Şehrin göbeğindeki metrekare birim fiyatı ile henüz rüşdünü ispat etmemiş Toybelen’deki fiyatlar arasında ciddi fark var. Şehrin merkezinde olan bir dükkânın metrekare fiyatının, daha yeni bir yerde açılacak alanda fiyatının altında olması kabul edilemez. Birincisi, Gülsan esnafı da ayağa kalktı ve böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmediklerini söylüyorlar. İki, ödemelerle ilgili beş yıl vade yapalım deniliyor ama esnaf açıklanan faiz oranını ödemesinin mümkün olmadığını belirtiyor. Üçüncüsü ise, esnaf ‘En az on yıl vade yapın ki bir ödeme kabiliyetimiz olsun.’ diyor "dedi.

İYİ Partili Yaşar açıklamasında şunları kaydetti; "Gülsan’da bir an önce bu kanayan yaraya bizim bir çözüm bulmamız lazım. TOKİ ihalesini yaptı, bu dükkânları yapacak ama bu fiyatla Gülsan esnafının bu dükkânları alma şansı yok. Esnaf almazsa başkasına satılacağı söyleniyor hâlbuki bizim derdimiz, oradaki esnafı kendi şartları içerisinde yeni açılan sanayi bölgesine kavuşturmak. Esnafın bir talebi daha var, o da şu şekilde: ‘Sanayi dükkanları talepler doğrultusunda yapılmalı. Yani bugün, galeri için dükkanın hesabı farklıdır, mobilyacı için farklıdır, tesisatçı için farklıdır, kaportacı için farklıdır. Her işin kendi nevi şahsına münhasır metrekareleri vardır. Bunları da dikkate alarak yapın.’ Burada üç beş tane değil bin 500, bin 600 esnafımız var. Samsun için bu oldukça önemli. Ben hem Belediye Başkanımızın hem TOKİ Başkanımızın hem Sanayi Bakanımızın bu işe bir el atacağını ümit ediyorum. Ümit ediyorum ki bu sorunlar çözülür, bu ülkenin üretimine Samsun'un da katkısı olur."
İlginizi Çekebilir
Canik'e Dev Macera Parkı
Canik'e Dev Macera Parkı
Çiftçiye Sulama Borusu Desteği
Çiftçiye Sulama Borusu Desteği
Atakum'da Elbistan Bulvarı 6 Şeritli Yol Oldu
Atakum'da Elbistan Bulvarı 6 Şeritli Yol Oldu
Samsun'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi
Samsun'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi
Son Haberler
Uğur Okulları Şampiyonluk Kupasını Samsun'a Getirdi
Uğur Okulları Şampiyonluk Kupasını Samsun'a Getirdi
Ihlamur Kafe ve Restoran Zengin ve Lezzetli Menüsü
Ihlamur Kafe ve Restoran Zengin ve Lezzetli Menüsü
Bağımsızlık Çağrısı Havza'dan Yapıldı
Bağımsızlık Çağrısı Havza'dan Yapıldı
Canikli Mucitlerin Hedefi Birincilik
Canikli Mucitlerin Hedefi Birincilik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
Erhan Usta: Yazar Kasa Fırlatacak 1 Milyon Esnaf Var
Erhan Usta: Yazar Kasa Fırlatacak 1 Milyon Esnaf Var

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.