• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. BBP Lideri Çiftçiyi Savundu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde Geldi
EKONOMİ
Yayınlanma: 28 Kasım 2023 - 19:01

BBP Lideri Çiftçiyi Savundu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde Geldi

Çiftçi emeklilerine verilmeyen 5 bin TL'lik ikramiyenin 'yanlış uygulama' olduğunu söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu bizzat taşıdı. Erdoğan, kapsam dışı kalan emeklilere ikramiye müjdesi verdi. Ayvacıklı çiftçiler adına konuşan Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, teşekkür etti.

EKONOMİ
28 Kasım 2023 - 19:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BBP Lideri Çiftçiyi Savundu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde Geldi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başkanlık Divanı Çalışma Kampı sonrası açıklamalarda bulundu. Emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyede ayrım yapılmasını doğru bulmadıklarını, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bizzati görüştüğünü belirten Destici, BBP'nin vatandaşın sorunlarını çözmek için siyaset yaptığını savundu.

MECLİS'TE OLSAYDIK İZİN VERMEZDİK
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Emeklilerimiz Temmuz ayında mağduriyet yaşadı. Kamu çalışanlarına yüksek zam verildi. Özellikle düşük maaş alan emeklilerimiz yerinde saydı. Biz bunun yanlış olduğunu söyledik. Son seçimde vatandaşa dedik ki; Cumhur İttifakı'ndayız ancak kendi adımız ve logomuzla seçimlere giriyoruz. Bizim TBMM'de grubumuz olmalı. Bugün biz Meclis'te olsaydık, vatandaşın aleyhinde olan hiçbir yasanın geçmesine müsaade etmezdik. Bu mağduriyetler yaşanmazdı, izin vermezdik" dedi.

YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİM
Mustafa Destici, "Temmuz ayındaki zamlar sonrası mağdur olan emekliler için Ocak ayı gelmeden iyileştirme yapılmasını istedik. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen emeklilere 5 bin TL ikramiye verildi. Orada da çalışan çalışmayan ayrımı yapıldı. Yanlış olduğunu söyledik. Emeklinin çalışanı çalışmayanı olmaz. Emekli çalışıyorsa demekki ihtiyacı var. Evine ekmek götürmek gibi bir mecburiyeti var. Hepsine verilmesi gerektiğini söyledik. Ayrıca ÇKS kaydı olan çiftçilerde de ayrım oldu. Yine yanlış dedik. Konuyu Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la görüştüm. Bakanlık nezdinde görüştüm. Sadece kamuoyuna açıklama yapmadım. Daha sonra Sayın Erdoğan, ÇKS kaydı olan emekliler, çalışan emekliler için de 5 bin TL'lik ikramiyenin verileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyoruz" sözlerini kaydetti.

Destici, "Büyük Birlik Partisi mağdur olan vatandaşın sesi olmak için var. Bunun için siyaset yapıyor. İnşallah Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak daha güçlü olacağımız günler de gelecek. İktidar da olacağımız günler de olacak. Biz bugün de yarın da vatandaşın sorunlarını dillendiren parti olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AYVACIKLI ÇİFTÇİLER ERDOĞAN'A SESLENMİŞTİ
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı da, ilçede geçimini tarımla sağlayan çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda ÇKS kaydı olan emekli çiftçilere verilmeyen 5 bin TL'lik ikramiyenin haksızlık olduğunu savunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çözüm çağrısı yapmıştı.

Başkan Erdal Avcı, "Müjde olarak kabul edilen ikramiyeden Türk ekonomisine katkı sağlayan emekli çiftçilerimiz muaf tutulmuştu. Ayvacıklı çiftçilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a seslenmek istiyorum; çiftçilerimizin yüzde 90'ı Cumhur İttifakı'na destek vermiştir. Temmuz ayından bu yana 7 bin 500 TL maaşa mahkum edilen emekli çiftçilerimiz, 5 bin TL'lik ikramiyeden mahrum bırakılmıştır. Bu durum, çiftçilerimizi ziyadesiyle üzmüştür" sözlerini kaydetmişti.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BBP lideri Mustafa Destici'ye teşekkür etti.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, ilçede geçimini tarımla sağlayan çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinlemiş ve gündeme taşımıştı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Chery Heyeti Samsun'a Geliyor
Chery Heyeti Samsun'a Geliyor
SBB'den Vezirköprülü Çiftçiye Tohum Desteği
SBB'den Vezirköprülü Çiftçiye Tohum Desteği
Bafra’ya Çeltik Tohumu Eleme Tesisi Kuruluyor
Bafra’ya Çeltik Tohumu Eleme Tesisi Kuruluyor
Çiftçinin Kabusu Bitmiyor!
Çiftçinin Kabusu Bitmiyor!
Son Haberler
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı Fuat Köktaş İlk Kez Konuştu
AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı Fuat Köktaş İlk Kez Konuştu

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.