• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Atakum'da ATAK'ın Satış Noktası Açıldı
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 15 Şubat 2022 - 00:37

Atakum'da ATAK'ın Satış Noktası Açıldı

Atakum Belediyesi öncülüğünde kurulan Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin (ATAK) özel el emeği ürünlerinin satışının yapılacağı satış noktasının açılışı gerçekleştirildi

KENT HABERLERİ
15 Şubat 2022 - 00:37
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Atakum’da ATAK’ın Satış Noktası Açıldı
Atakum Belediyesi öncülüğünde kurulan Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin (ATAK) özel el emeği ürünlerinin satışının yapılacağı satış noktasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ile çok sayıda davetli katıldı.



Açılışta Vezirköprü Kadın Korosu da bir müzik dinletisi gerçekleştirerek etkinliğe renk katarken kadınların özel olarak ürettiği ve davetlilere ikram ettiği el yapımı tarhana çorbası da çok beğenildi.

Mimarsinan Mahallesi Alparslan Bulvarı no:13 adresinde, Medical Park Hastanesi’nin yanında bulunan satış noktasında maharetli kadınlar tarafından özel olarak üretilen reçel, turşu, unlu mamüller, sirke, meyve kurusu, sepet, bez bebek, takı, çini, hediyelik eşya gibi ürünlerin satışı yapılacak.

“AMACIMIZ DAHA ÇOK KADINA ULAŞMAK”
ATAK Kooperatif Başkanı Melike Balcı, “Bugün burada bir emeğin, çabanın sonucunu yaşıyoruz. Üç yıl önce kurulan kooperatifimiz, KOOP-DES proje desteği ile Alanlı’da gıda üretim atölyesini kurdu ve üretime başladık. Aynı zamanda üyelerimiz sepet örücülüğü, bez bebek, takı ve dikiş konularında da çalışmalara başladı. Fakat üretmek yetmiyor tabii, pazar lazım, satış yeri lazım. Emeklerin sonuca ulaşması lazım. Tüm emekçi kadınlarımıza bol bereketli satışlar getirecek olan satış yerimizi açabildik. Umudumuz, amacımız tüm çabanın ve desteğin daha çok kadına ulaşması” dedi.



“SİZİ İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ”
Kadın üretmeden, toplumda var olmadan, sosyal hayatta yer almadan toplumda barış, demokrasi ve dayanışmanın olmayacağını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise, “Ben üç yıldır kadın diyorum. Kadını üretim ve sosyal hayatın içine çekmek lazım. Dünyanın her yerinde bunun en iyi aracı kooperatiftir. Bir, kadının örgütlenmesinde, sosyal ve ekonomik hayatta rol almasında önemli bir etken. İki, üretimin en temel araçlarından bir tanesi. Tarımda başarı göstermiş tüm ülkelerde tarımın destekçisi, dayanağı ve organizatörü kooperatiflerdir. Kooperatif olmadan tarımın bir ayağı eksik. Kadınla kooperatif bir araya geldiğinde hem tarımı yaygınlaştıracağız hem de diğer üretim alanlarında çoğalacağız. İnternet aracılığıyla, diğer kooperatiflerimizle iş birliği yaparak, diğer kooperatiflerimizin oluşturduğu kooperatif birliği ile markalaşmış ürünlerimizi ihraç ederek sizi iş sahibi yapacağız. Bu, burada açılan ilk satış noktamız. Bundan sonra kentin hareketli noktalarında buna benzer mekanlar açacağız. Sizin ürünlerinizi hem Atakumlulara hem Samsunlulara tanıtacağız. Atakum biliyorsunuz çok turist çekiyor. Bir bir buçuk ay sonra iç Karadeniz’den ve Karadeniz’in değişik yerlerinden gelmeye başlayacaklar. Biz onları buraya getireceğiz. Sizin el emeğinizi göz nurunuzu onlara sunacağız. Şimdiden bütün üretici kadınlarımıza kolaylıklar ve başarı diliyorum. Son olarak da kadınlar ve kooperatifler örgütlenin” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
SBB’den Çocuklara Kantin Desteği
SBB’den Çocuklara Kantin Desteği
Gülsan'a Dönüşüm Ödülü
Gülsan'a Dönüşüm Ödülü
Son Haberler
Türk Futbolunda 5 Aralık Kara Gece Oldu
Türk Futbolunda 5 Aralık Kara Gece Oldu
Canikli Gençlerin Bursu Hesaba Yattı
Canikli Gençlerin Bursu Hesaba Yattı
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
İlkadım Belediyesi’nden Kesintisiz Cenaze Hizmeti
İlkadım Belediyesi’nden Kesintisiz Cenaze Hizmeti
Canik'te İhtiyaç Sahibi Öğrencilere YKS Başvuru Desteği
Canik'te İhtiyaç Sahibi Öğrencilere YKS Başvuru Desteği

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.