• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Atakum Belediyesi'nde İşçi Çıkarma Komisyonu Kurulacak
SİYASET
Yayınlanma: 17 Nisan 2025 - 17:34

Atakum Belediyesi'nde İşçi Çıkarma Komisyonu Kurulacak

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hasan Uzun, "Emekçi alın teri dökecek ama maaş alamayacak. Bankamatikçi işe gelmeyecek, cebinde kartla gezecek. Cumhur İttifakı olarak kurulacak adil ve şeffaf bir komisyonda olacağımızı beyan ettik" dedi.

SİYASET
17 Nisan 2025 - 17:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atakum Belediyesi'nde İşçi Çıkarma Komisyonu Kurulacak
AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hasan Uzun, gazetemiz Kurucu-Yayın Danışmanı Aziz Yener Cabbar'ı ziyaret etti. Ziyarette Atakum Belediyesi'ndeki 2024 yılı temsil ve ağırlama harcaması, maaş sorunu, personel çıkarma ve taşınmazların satışa yönelik eleştirilerde bulunan Hasan Uzun, ilçenin rutin hizmetler anlamında da ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekti.

2013 yılından bugüne Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduğunu kaydeden Hasan Uzun, Samsun teşkilatında gençlik kolları başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulunduğunu, 5 ay önce de AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edildiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hasan Uzun, partisinin danışma meclisi toplantısının 20 Nisan pazar günü saat 14.00'de SBB Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleşeceğini belirterek, vatandaşları davet etti. 

PERSONEL ÇIKARMADA 'KOMİSYON' ŞARTI VAR

Atakum Belediyesi'ndeki maaş sorununu üzülerek takip ettiklerini sözlerine ekleyen AK Partili Başkan Uzun, "Belediyede 1450 işçi olduğu biliniyor. Ancak bu son 1 yıla kadar maaş sorunu bu kadar ayyuka çıkmamıştı. Şimdi de personel çıkarma durumu söz konusu. İşçileri alırken bize sormadılar ama çıkarmak için 'bize komisyon kuralım' teklifiyle geldiler. Cumhur İttifakı olarak kurulacak adil ve şeffaf bir komisyonda olacağımızı beyan ettik. Süreci yakından takip edeceğiz. Emekçinin hakkını savunacağımız gibi 'bankamatikçi' diye tabir edilen, cebinde kartla gezen, işe gelmeyen, bedava maaş alan personelin tespit edilmesi durumunda tavrımızı ortaya net koyacağız. Sözümüz şudur; emekçi çalışacak, alın teri dökecek ama maaş alamayacak. Bankamatikçi de işe gelmeyecek, cebinde kartla gezecek. Bunu ayıklamadığımız sürece belediyede maaş sorunu devam eder. Dediğimiz gibi, komisyonda varız" sözlerini kullandı.

ATAKUM BÖYLE DÖNEM YAŞAMADI

2024 yılı özel kalem bütçesinden harcanan yaklaşık 29 milyonluk temsil ve ağırlama giderlerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini sözlerine ekleyen AK Partili Hasan Uzun, "Personel hakettiği maaşı alamazken özel kalemden harcanan para üzücü bir durum. Elbette bu para nereye harcandı sorgulanmalı, kalem kalem açıklanmalıdır. Faaliyet ve denetim raporunda tespit edilenler bir araştırma komisyonu kurularak, Atakum halkına şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır" diye kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Uzun, sözlerini şöyle tamamladı; "Atakum Belediyesi talihsiz bir dönem geçiriyor. Rutin hizmetlerin aksadığı, Osmanlı Hamamı başta olmak üzere taşınmazların borçlara karşılık satışı, belediye başkanının meclis toplantılarına katılmaması, maaş sorunu gibi onlarca şey sayabiliriz. 1 yılda yaşananlar hiç bir dönem yaşanmadı."

Ziyarette aynı zamanda AK Parti Atakum İlçe Başkan Yardımcıları Fikret Mırık, Yunus Emre Eke, Adnan Çiçek, Sedat Tatar ve Hatice Küçük ile birlikte gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Noyan Alper Cabbar da yer aldı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Memur Nefes Dahi Alamıyor
Memur Nefes Dahi Alamıyor
Birleşik Kamu-İş Samsun'dan Taleplerini Sıraladı
Birleşik Kamu-İş Samsun'dan Taleplerini Sıraladı
Halkın İradesine Sahip Çıkacağız
Halkın İradesine Sahip Çıkacağız
CHP Samsun'da Suç Duyurusu
CHP Samsun'da Suç Duyurusu
Son Haberler
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: Çin’de Bürokrasi İşleri Ağır Yürüyor!
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: Çin’de Bürokrasi İşleri...
CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel hakkında ne dedi?
CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel hakkında ne dedi?
Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Kesinlikle Darp Olayı Yaşanmadı
Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Kesinlikle Darp Olayı Yaşanmadı
İlkadım Esnafına Bayrak Dağıtıldı
İlkadım Esnafına Bayrak Dağıtıldı
Havza’da Cadde Üstü Parka 40 Dakika Sınırı Getirildi
Havza’da Cadde Üstü Parka 40 Dakika Sınırı Getirildi
Müjdeyi Verelim Kışa Gaz Kapıda
Müjdeyi Verelim Kışa Gaz Kapıda

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.