• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. ÇEVRE - ENERJİ
  3. Alaçam'dan Bafra Ovası'na Çok Büyük Tehlike Kapıda!
ÇEVRE - ENERJİ
Yayınlanma: 04 Ağustos 2025 - 18:31

Alaçam'dan Bafra Ovası'na Çok Büyük Tehlike Kapıda!

Samsun’un muhteşem doğasına sahip 1650 rakımlı Dürtmen Dağı’nda iddiaya göre Kanadalı Centerra Madencilik şirketi ‘altın arayacak.’ Buradaki her çalışma Bafra Ovası'nı adeta zehirleyecek!

ÇEVRE - ENERJİ
04 Ağustos 2025 - 18:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alaçam’dan Bafra Ovası’na Çok Büyük Tehlike Kapıda!
Samsun'un Alaçam ilçesine 33 km’lik mesafede bulunan 1650 rakımlı Dürtmen Dağı’nda iddiaya göre; Kavak-Havza-Atakum ilçeleri arasındaki Şahin Dağları’nda altın arama çalışmaları yapan Kanadalı Centerra Madencilik tarafından yine altın arama çalışması yapılması için ruhsat verildi.

Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'ün haberine göre Kanadalı şirket, Dürtmen Dağı’nda altın, bakır, çinko, gümüş ve kurşun arama faaliyetleri yürütecek. Şahin Dağları’nı altın arama çalışmaları kapsamında büyük doğa tahribatına yol açan şirketin, doğal güzellikleriyle öne çıkan dağ, doğaseverlerin doğa yürüyüşü rotasında yer alan Alaçam ilçesindeki Dürtmen Dağı’nı da talan edileceği gündeme geldi.

Aynı zamanda yayla olarak dikkat çeken, tarımsal ürünleriyle meşhur Dürtmen Dağı’nda Kanadalı Centerra Madencilik şirketinin ‘altın arama ruhsatı’ aldığı öğrenildi. 

MECLİS ÜYESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Alaçam Meclis üyesi Tayyar Tabak, “Dürtmen yaylamızda altın madeni aranacaktır. Biz CHP olarak Alaçam'ın geleceğini karartacak bu maden aramasına dur diyeceğiz” açıklaması yaptı.

BAFRA OVAMIZ TEHLİKEDE!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ise, “Dürtmen dağlarından Şahin dağlarına kadar olan bölgede bulunan ormanlık alanlar, endemik türler, su kaynakları için tehlike yaratacak bir süreç başlıyor. Koruma altında bulunan Bafra Ovası’nın devamı olan ormanlarımız katledilecek, yer altı sularımız zehirlenecektir” dedi.

DOĞA VE ÇEVRE KATLİAMIDIR

CHP’li Atila Tekcan, şöyle konuştu; “Alaçam ilçemizde Dürtmen dağlarında altın madeni aranacakmış. Örneğini Fatsa’da yaşadık. Yerin altını, üstünü vahşi madenciliğe açmak gelecek kuşakların yaşam hakkını çalmaktır. Karadeniz Bölgesi’nin her santimine gerek altın, gerek bakır ve diğer maden ruhsatı vermek doğa ve çevre katliamı demektir. Telafisi olmayan zararlar açacaktır. Bunun kazananı yabancı şirketler, kaybedeni maalesef biz ve bizden sonraki nesillerimizdir. Bu madenlere ruhsat verenler gerekçelerini açıklasınlar. Kendi ülkelerinde doğasına sahip çıkan idarecilerden alamadıkları maden izinlerini bizim ülkemizde nasıl alıyorlar? Onlarınki doğa ve çevre koruma tedbirleriyse bizim uygulamalarımızın adı nedir? Çocuklarımızın hiç değeri yok mu. Bizim haklarımızı idareciler savunmazsa kim savunacak?"

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SBB'den Kahverengi Kokarcaya Karşı Kışlak Mücadelesi
SBB'den Kahverengi Kokarcaya Karşı Kışlak Mücadelesi
Canik'te Kahverengi Kokarca İlaçlaması Yapılıyor
Canik'te Kahverengi Kokarca İlaçlaması Yapılıyor
Samsun Uğur Okulları Öğrencileri Geleceğe Fidan Dikti
Samsun Uğur Okulları Öğrencileri Geleceğe Fidan Dikti
Samsun'da Altyapıdan Çıkan Atıklar Pes Dedirtti
Samsun'da Altyapıdan Çıkan Atıklar Pes Dedirtti
Son Haberler
Atakum Belediyesi'nde Promosyon Krizi!
Atakum Belediyesi'nde Promosyon Krizi!
Terme’deki Dev Araziye TOKİ’den Sosyal Konut
Terme’deki Dev Araziye TOKİ’den Sosyal Konut
Havza Belediyesi’nin 2026 Yılı Bütçesi 621 Milyon TL
Havza Belediyesi’nin 2026 Yılı Bütçesi 621 Milyon TL
İlkadım Gazi Park Yenileniyor
İlkadım Gazi Park Yenileniyor
Canik Belediyesi'nden Isınma Desteği
Canik Belediyesi'nden Isınma Desteği
Canik'te Nikâh İşlemleri Ücretsiz Oldu
Canik'te Nikâh İşlemleri Ücretsiz Oldu

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.