AK Parti Samsun Millervekili Adayı Ersan Aksu,"İstihdamı istikrarlı bir şekilde artırmaya devam edeceğiz" diyerek, "2028’e kadar ilave 6 milyona yakın istihdam ile toplam istihdamı 36 milyona çıkaracak, işsizlik oranını yüzde 7’nin altına indireceğiz'' dedi.AK Parti Samsun Millervekili Adayı Ersan Aksu, seçim çalışmalarını Asarcık ve Kavak ilçelerinde sürdürdü. Asarcık'ta esnaf ziyareti yaptı. Aksu, Kavak'ta Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikaları gezdi. Ersan Aksu, lokma döktü, pide yaptı.
AK Parti Millervekili Adayı Aksu, Kavak'ın özellikle OSB'nin kurulmasının ardından adeta çağ atladığını belirterek, "Yaklaşık bin kişinin istihdam edildiği Kavak OSB'de genişletme çalışmaları ile 580 dönüm alan OSB'ye kazandırıldı. Bu ne demek, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam" dedi.
''Kavak istihdam konusunda haberlere konu olmuş bir ilçemiz'' diyen Ersan Aksu, "Öyle ki; belediyemiz yatırımcıların talebi doğrultusunda sık sık anonslar yaparak personel ihtiyacını gidermeye çalışıyor. İlçede işsizlik diye bir sorun yok" diye konuştu.
Ersan Aksu, "İstihdamımızı 2022 yıl sonunda yaklaşık 32 milyona çıkardık. 2028’e kadar ilave 6 milyona yakın istihdam ile toplam istihdamı 36 milyona çıkaracak, işsizlik oranını yüzde 7’nin altına indireceğiz'' ifadelerini kullandı.



