Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinden 6 yıl sonra; üstelik kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin hızla arttığı bir dönemde, "kaldırılsın, feshedilsin, aile kurumunu yıkıyor" gibi söylemlerle çok yönlü saldırı altında olduğuna dikkat çekildi.
İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının büyük bir hata olacağını açıklayan ADD'nin bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; "Elimizi, kolumuzu bağlamayın! Biz de diyoruz ki; 'kadın-erkek eşitliği için büyük işlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk?ün izinden gidenler olarak kadını birey olarak görmeyen zihniyetin söylemlerinden kaygılıyız. Kadına yönelik şiddet açık-tartışmasız bir insan hakları ihlalidir. Çağdışıdır. Bu insan hakları ihlalinin önlenmesi açısından İstanbul Sözleşmesi büyük bir önem taşımaktadır. Demokrasiye ve kadınların kazanılmış haklarına sahip çıkmaya, geri adım atmamaya ve hukuki eşitliğin yaşama geçmesini sağlamak için mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Siyasal İslamcı, gerici kadronun ağza alınmayacak ifade ve iddialarla saldırdığı İstanbul Sözleşmesi?nin, amasız, fakatsız yani eksiksiz uygulanmasını istiyoruz."
ADD: İstanbul Sözleşmesi Korur
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinden 6 yıl sonra; üstelik kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin hızla arttığı bir d
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun'da Zafer Partisi'nden açılım sürecine suç duyurusu! Alperen Carus'tan sert açıklama
Yavuz Ağıralioğlu'ndan Samsun'da İktidara Sert Eleştiri: Vatandaşı Nakde Çevirmeyi Keşfettiler
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli itirafı
İYİ Parti Samsun Milkletvekili Erhan Usta'dan parti değiştirme iddialarına son nokta!
Yeni Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ mazbatasını aldı! İlk hedefini açıkladı