• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. 19 Mayıs Çağrısı: Gelin, Bayramımızı Kutlayalım
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 16 Mayıs 2022 - 22:13

19 Mayıs Çağrısı: Gelin, Bayramımızı Kutlayalım

Atakum Belediye Başkanı Av

KENT HABERLERİ
16 Mayıs 2022 - 22:13
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
19 Mayıs Çağrısı: Gelin, Bayramımızı Kutlayalım
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümünde Atakum Belediyesi öncülüğünde yapılacak etkinliklerle ilgili birim müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.

19 Mayıs’ın, Samsun için önemli olduğunu söyleyen Başkan Deveci, “Atakum Belediyesi 19 Mayıs’ı her yıl biraz daha güçlenip coşkuyla kutluyor. Bu 19 Mayıs, 1919’daki 19 Mayıs kadar önemli. O nedenle büyük bir coşkuyla hazırlık yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen konuklarımızla 19 Mayıs’ı kutlayacağız. Konserimiz ve gençlik yürüyüşümüz olacak. Bu 19 Mayıs’ta öncekilerden daha farklı bir etkinlik var. Atamızın Selanik’te doğduğu evden alınan ve bisikletçilerimiz tarafından Samsun’a, Atamızın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlatmak üzere ilk adımı attığı ve ‘Benim doğum günüm’ dediği kente, doğduğu kentin toprağını getiriyorlar. Bağımsızlık savaşının, özgürlük mücadelesinin, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek ilk adımını attığı kentte 19 Mayıs’ı Türkiye’ye örnek olabilecek bir coşkuyla kutlamak için hazırlık yapıyoruz. Bu bayram önemli. 19 Mayıs, Türkiye’nin en önemli bayramlarından bir tanesi ve bu yılın 19 Mayıs’ı çok önemli. Tüm Samsunluları, civar kentteki yurttaşlarımızı Atakum Belediyesi’nin önclüğündeki etkinliklerle 19 Mayıs bayramını kutlamaya davet ediyorum” diye konuştu.



“GENÇLİK, 19 MAYIS DEMEK”
Başkan Deveci, 19 Mayıs günü açılışı yapılacak olan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkeziyle ilgili de bilgi vererek, “Hasan Ali Yücel, Atatürk’ün en yakın arkadaşlarından birisi. Milli eğitim bakanı, sanat adamı, Köy Enstitüleri’nin kurucusu, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu koşulların temelini atmış isimlerden birisi. Onun adını taşıyan bir gençlik, bilim ve sanat merkezi Atakum’da oluşturduk. Onun açılışını da yapacağız. 19 Mayıs’a özellikle denk getirdik. Gençlik 19 Mayıs demek, 19 Mayıs da gençliğe emanet edilmiş bir bayram. Zaten Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in geleceği de gençliğe emanet edildi. Üniversite kenti olan Atakum’da bilim, sanat alanında gençlerimizin çalışmalarını, kendilerini yetiştirmelerini, birlikte buluşmalarını, birbirlerini motive etmelerini, Cumhuriyet’i ve onun değerlerini birlikte yaşatmanın kararlılığını bir arada geliştirmeye yönelik bir merkez. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi Atakum için çok önemli bir merkez olacak” dedi.

ATAKUM BELEDİYESİ’NİN 19 MAYIS PROGRAMI
17 Mayıs’ta Selanik’ten ata toprağını getiren bisikletçilerin karşılanmasıyla başlayacak programda 18 Mayıs’ta Gençlik Kampı yapılacak. Gündüz saatlerinde gençler, sahil temizliği gerçekleştirecek ardından okul ziyareti ve yine sahilde kitap okuma etkinliği yapılacak. Saat 19.30’da Çobanlı İskelesi-Körfez Marina arasında teknelerle fener alayı gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.00’de ise Atakum Belediyesi Çatalçam Sosyal Tesisleri’nde Gençlik Kampı’nda söyleşi programı düzenlenecek. Söyleşide Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Kurucusu İbrahim Betil, TOG Yönetim Kurulu Başkanı Didem Duru,TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü Vostro Uzmanı Züleyha Erbil gençlerin sorularını cevaplayacak. Söyleşinin ardından da gerçekleşecek konserde gençler doyasıya eğlenecek. 19 Mayıs günü saat 11.00’de çevrimiçi olarak Uluslararası Sanal Resim Sergisi açılışı gerçekleşecek. Saat 18.00’de ise Cumhuriyet Mahallesi 38. sokakta bulunan Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde toplu açılış töreni yapılacak. Törende Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi, Atakum Belediyesi AtaTohum Merkezi şubesi, Atakum Belediyesi AtaÇocuk Kreşlerinin, Atakum Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi’nin (ATABEM) ve parkların açılışları gerçekleştirilecek. Açılış öncesinde Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde Yüzyılın Rotası Türkiye Tohum Zinciri etkinliği yapılacak. Açılışın ardından saat 19.00’da “Halk Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Lozan Caddesi’nde başlayıp Atakum Kent Meydanı’nda sona erecek yürüyüşün ardından saat 20.00’de sevilen sanatçı Şevval Sam sahne alacak.
İlginizi Çekebilir
Amacımız Genç Nüfusu Samsun’da Tutabilmek
Amacımız Genç Nüfusu Samsun’da Tutabilmek
Samsun'da Mahalleden Ayrılmadan Gönüllü Kentsel Dönüşüm
Samsun'da Mahalleden Ayrılmadan Gönüllü Kentsel Dönüşüm
Samsun Hızlı Tren Ağıyla Buluşuyor
Samsun Hızlı Tren Ağıyla Buluşuyor
Havza’ya İki Yeni Park Yapılıyor
Havza’ya İki Yeni Park Yapılıyor
Son Haberler
Amacımız Genç Nüfusu Samsun’da Tutabilmek
Amacımız Genç Nüfusu Samsun’da Tutabilmek
Samsun'da Mahalleden Ayrılmadan Gönüllü Kentsel Dönüşüm
Samsun'da Mahalleden Ayrılmadan Gönüllü Kentsel Dönüşüm
İlkadım'da Çocuklarla Eğlence Büyüklerle Sohbet
İlkadım'da Çocuklarla Eğlence Büyüklerle Sohbet
Samsun Hızlı Tren Ağıyla Buluşuyor
Samsun Hızlı Tren Ağıyla Buluşuyor
İsrail'in Asıl Hedefi İslam Dünyasıdır!
İsrail'in Asıl Hedefi İslam Dünyasıdır!
İstanbul Yenikapı’da Terme Rüzgarı
İstanbul Yenikapı’da Terme Rüzgarı

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.