• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL YÖNETİMLER
  3. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu: Cumhurbaşkanımıza Yük Olan Başkanlar Var
YEREL YÖNETİMLER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2023 - 16:50

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu: Cumhurbaşkanımıza Yük Olan Başkanlar Var

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Son dönemde Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'metal yorgunluğu' olup, davaya omuz veremeyen yük olanlar var" dedi. Genel Merkezin anket çalışması yaptığına dikkat çeken Topaloğlu, "19 Mayıs'ta başarımız yüksek çıkacaktır. Enerjimiz var" mesajını verdi.

YEREL YÖNETİMLER
30 Ağustos 2023 - 16:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu: Cumhurbaşkanımıza Yük Olan Başkanlar Var
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi rozetini takan Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'la birlikte yeni dönemde yol yürüyeceği iddialarına açıklık getirdi. Kendisinin 3 dönem kuralına takıldığını ancak henüz netleşen bir durumun olmadığını belirten Osman Topaloğlu, "Enerjimiz var" mesajını verdi.
 
Topaloğlu, Suat Kılıç'ın 19 Mayıs'ın evladı olduğunu belirterek, "Bakanlığı döneminde ülkemize ve şehrimize, ilçemize büyük hizmetler yaptı. Bakanlar Kurulu sonrası AK Parti'den ayrılarak, Yeniden Refah Partisi'nin rozetini taktı. Ancak bizim kendisiyle siyasi bir muhabbetimiz olmadı. Benim de öyle bir niyetim olmadı" dedi.

Siyasete AK Parti'de başladığını belirten Başkan Osman Topaloğlu, "Belediye başkanlığında üçüncü dönemim. İl Başkanımız Mehmet Köse bir açıklama yaptı ancak üç dönem kuralı kimilerine göre uygulanacak kimilerine göre uygulanmayacak. Henüz verilmiş bir karar yok. Genel Merkez tarafından saha araştırması yapılıyor. Üç dönem kuralı uygulanacaksa, bu dönemi tamamlayan 70-100'e yakın belediye başkanı var" diye konuştu.

AK PARTİ'DEN KOPMAM ZOR
"Benim AK Parti'den kopmam çok zor" diyen Topaloğlu şöyle devam etti: "Bizim AK Parti adına bizim başka bir yerde mi, başka bir görevde mi devam edip etmeyeceğimiz belli değil. Biz tabii ki enerjimize güveniyoruz. Bize ne görev verilirse biz onu yapmaya hazırız. Benim sülalem sosyal demokrat. Sosyal demokrasiyi iyi bilirim. Ama ben kendimi üniversite çağlarımdan itibaren milliyetçi-muhafazakar bir yere oturttum. Sol partiye oy vermedim, sülalemin sola oy vermesine rağmen."

METAL YORGUNLUĞUM YOK
AK Parti Genel Merkezi'nin yerel seçimle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Osman Topaloğlu, "Son dönemde bazılarımız omuz verebiliyor, bazıları veremiyor. Cumhurbaşkanımıza yük olanlar var. Hakkında birçok iddialar oluyor. Enerjisini kaybetmeyen, metal yorgunluğu olmayan, 'şu anda bununla ilgili anket yapılıyor, anketlere güveniyorum', sahada karşılığı olan belediye başkanları var. Bunlarla devam ederler diye düşünüyorum. Devam etmeleri de gerekiyor. 15 yıldır başkanım. Ankara'ya bizi çağırıp, birşey demeleri lazım. Genel kaanatim, 'o olsun bu görev versinler' değil. Enerjisini kaybetmeyen başkanların yaptıkları hizmetler ve halktaki karşılığı ortada. Anketlere de yansıyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'metal yorgunluk' sadece 3 dönem için değil, belki 1 veya 2 dönemdir başkan olanlar için de geçerli olacak. Çünkü bizim bir oy kaybına tahammülümüz yok."

BENİN KARAKTERİME TERS 
"Sahada karşılığı olmayan belediye başkanları var mıdır?, Genel Merkez'in yaptığı anketlerde görülecektir" diyen Osman Topaloğlu, "Genel Merkezin anketlerine güveniyoruz. Karnelerimiz var. Ben kendi açımdan bana nerede, nasıl görev verirlerse devam ederim. Başka partiden aday olmak bana yakışmaz. Bağımsız olmak da bana yakışmaz. Benin karakterime ters. Çünkü biz siyasete Cumhurbaşkanımız ile başladık. Cumhurbaşkanımız olduğu sürece de bu davaya hizmet etmeye devam edeceğiz. Söz verdiğimiz hizmetleri projeleri hayata geçirdik. Kendi bütçemiz ve ölçeğimizde iyi hizmetler yaptık. Sosyal belediyecilikte iyiyiz. 19 Mayıs'ta anket yapıldığında yüksek oranda çıkacağını düşünüyorum. Dolayısıyla genel merkez bunları değerlendirecek, bir karar verecektir" şeklinde konuştu.

ATAKUM'U ÖRNEK VERDİ
"Samsun'a hizmet edebilecek vizyona sahip bir insanım" diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı; "Gelirimiz düşük ama hizmetler ortada. Büyük hizmetler için de bütçenin gelirinin iyi olması lazım. Örneğin Atakum'un geliri 1 milyar TL. 250 bin nüfus var. 19 Mayıs ise 27 bin. Bizim 10 katımız, bütçesi de 10 kat. Ama alanı 10 kat değil, 2 katımız. Atakum gibi bir yerde vatandaşa hizmet etmek daha kolay. Yeni Mahalle'nin seçmeni 19 Mayıs'ın nüfusundan fazla. Nüfusu az coğrafyada, gelirinle hizmet etmek, yol yürümekte zorlanıyorsunuz."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Havza Kırsalına Parke Taş Döşeniyor
Havza Kırsalına Parke Taş Döşeniyor
Canik'te Refah Seviyesi Yükseliyor
Canik'te Refah Seviyesi Yükseliyor
Havzalılara OSB Brifingi
Havzalılara OSB Brifingi
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Son Haberler
Samsun Uğur Okulları Türkiye Şampiyonu Oldu
Samsun Uğur Okulları Türkiye Şampiyonu Oldu
Havza Kırsalına Parke Taş Döşeniyor
Havza Kırsalına Parke Taş Döşeniyor
Canik’te Eğitime Yönelik Proje Çok
Canik’te Eğitime Yönelik Proje Çok
Ayvacık’ta Fındık Bahçeleri Çürüdü!
Ayvacık’ta Fındık Bahçeleri Çürüdü!
Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Görücüye Çıkacak
Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Görücüye Çıkacak
NebiyanFest'te Heyecan Dorukta
NebiyanFest'te Heyecan Dorukta

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.